petak, 11. veljače 2011.

Djevojčica je!- It's a girl!



Iako se po njenoj dosadašnjoj odjeći ne bi reklo,Hana je ipak djevojčica! Ako se sjećate,ljetos sam joj sašila haljinu ,al jedva ju je probala i jednostavno sam ju prosljedila dalje,nećakinji,koja me neki dan obavjestila da ide "u vutić u hajini" koju sam joj ja sašila.Sretno dijete,sretna i ja.Međutim,neki dan kaže Hana da bi ona nosila suknjicu! A nema ni jednu u ormaru!!! I kaj sad,moram smislit nekaj na brzinu...



Even she wears just pants,I must admit I have a daughter :-) If you remember,I sewed her a dress last summer but she wouldn't wear it :-( So my niece got a dress and love it!
But,the other day,Hana said she would like a skirt!Wath now? Think quick!



Imala sam u hrpi za šivanje ove bebi hlačice iz nekih davnih vremena,nasljeđene tko zna od koga.Kad su joj bile dobre dužine,Hana je bila premršava za njih i tako nisu nikad nošene.Al bile su mi fora boje pa sam ih ostavila da budu nekad dobre za nešto...Srećom... Hana se odmah oduševila da bude imala suknju na dugu!

I had those baby pants on my "to do" pile.I didn't like them,Hana was to skiny for them at the time,so she didn't wear them. But the moment I show them to her,she was in love.

Dakle,rasparala sam šav sa unutrašnje strane nogavica,preklopila rasparano,
I don't know if it's the right word,but at the pictures you'll se what I made: I ripped up legs,fold them,



primila pribadačama i sašila.Odrezala na pravu duljinu i porubila.A dijete zadovoljnooooo!
pin them together and sew! Cut off overmeasure and hem! Rainbow skirt! she says!

Broj komentara: 8:

  1. Suknjica joj je divna, volela bih da i moje dete hoće jednu:)!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš! Ja ju nagovaram već više od godine dana,al ništa dok nije sama odlučila... A valjda će i tvoja jednom...

    OdgovoriIzbriši
  3. Presaltka mala ljepotica!
    Pusa i ugodan vikend cure.

    OdgovoriIzbriši
  4. jeah! it's a girl! bravo za Hanči! i još jedan bravo za mamino recikliranje i preslatku suknjicu na dugu! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Daj lepo prosim tu princezu u školu za djecu manekene, ali bez onih glupih dijeta, Je tak se kod vas veli, to mi pripoveda moj tetek Zagorec iz Markuš brega, a u Istri se kaže da se kosići ženiju, jer je Sveti Valentin i ispod svakog je grma pir, jer se tamo kosići skrivaju i pjevaju.
    Cmok tebi i maloj manekenki. Loredana

    OdgovoriIzbriši
  6. Loredana,ona je već tak tanka da joj treba dijeta za debljanje,a ne za mršavljenje :-),5 godina i 16 kg! Vidiš da sam joj prekrojila hlače za dvogodišnjake!
    Baš mi je drago da imaš veze i u Zagorju,ja sam zapravo zagorska sneha,a ne Zagorka,al mi je lijepo čut legende i običaje iz cijele naše Hrvatske.Kad smo već zatrpani sa svim bjelosvjetskim pričama,ne trebamo ni naše običaje zaboraviti,bez obzira iz kojeg kraja! Pusa!

    OdgovoriIzbriši