četvrtak, 5. svibnja 2011.

Puslice - Meringue

Kak je mene lako nagovorit! Narasle su mi zazubice nakon ovog posta ,a kako je recept brz i jednostavan sa samo tri sastojka,odluka je pala u trenutku!
Dakle,potrebna su vam 2 bjelanjka,100 g šećera u prahu i prehrambena boja.
Istucite snijeg od bjelanjaka pa mu pomalo ,još uvek miksajući ,dodajite šećer u prahu. Dobit ćete čvrsti gusti snijeg,koji onda žlicom ili špricom nanesite u hrpicama na masni papir na lim za pečenje.U dio smjese dodajte prehrambenu boju kako biste dobili puslice u boji,a još bolje,ja nisam imala prehrambene boje,nego ekstrakte banane i višnje pa ne da imam puslice u boji,nego su još i posebnih okusa!Sušite ih na 50-ak stupnjeva C oko 2 sata,pustite da se ohlade i smažite u trenu!

I'm sooo easy to talk to! After this post my mouth watered and it didn't need much to make me bake.
Original reciepe here ,and I would just add that instead of food colouring, I add few drops of banana and cherry extract so my meringue doesn't just look like cherry and banana,they taste like it!

Broj komentara: 6:

  1. Yum yum! Glad you liked our recipe - and great idea to add some flavours. I'll have to make some more now and try it!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš su slatke :))
    Radila sam ih od duple smjese, jer za Uskrs sam pekla orahnjaču i ostala su mi 4 bjelanjka. Stavila sam 200 g šećera u prahu i napravila puslice "čudnog" oblika.
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  3. Kom se ne sviđa "čudni" oblik ili boja,slobodno ih prepusti meni,jel tak,Jola? :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Apetecen solo con verlos.
    Buen fin de semana.

    OdgovoriIzbriši