ponedjeljak, 16. veljače 2009.

novi radovi

Ovo su te moje famozne lutke. Dva tjedna nisam niš radila,nego smo njih i moram priznati da sam uništena. Skroz su me iscrpile. Ne samo fizički,jer sam ih radila po noći dok je Hana spavala,nego i psihički. Zadovoljna sam kak su ispale,ali od tolikog napora izgubila sam inspiraciju pa trenitno nemrem niš početi. Ma počnem ja,al ničim nisam zadovoljna. Naštrikam pol majice,pa oparam,naheklam torbicu za prijateljičinu kćer pa nemrem smislit ručku,pa heklam deset varijanti pa param... Da sad opišem te lutke: ova cura lijevo je ginjola sa kaširanim licem i rukicama,kosa je od Unitasovih konaca za vezenje kupljenih na kile u prodavaonici u Tkalčićevoj. Končiće sam porezala na odokativnu duljinu,lijepila ih na trakice gaze pa na glavu. Ko periku. Lice i ruke su obojani nekom odokativnom bojom kože,a kak su rađeni po noći,na danjem svjetlu to je bila boja kože anemičnog vampira. I kaj sad? našminkala sam ih! Svojom vlastitom šminkom,vidjet će se bolje na nosatoj lutki.


Slijedi ovaj komad. To je lutka javajka. Ima štap za upravljanje glavom i još dva štapa na rukama. Animira se jedna po jedna ruka,samo iznimno i samo vješti animatori obje ruke odjednom. I njgova glava i ruke su kaširani,bojani i našminkani. Kosa mu je od neke prastare vune iz osamdesetih iz svekrvinih zaliha,Bog ju blagoslovio kaj niš ne baca. Molim obratite pažnju da ima čak i vezice na cipelama!












Tu nemam baš puno za opisivat,to su dvije lutke zijevalice. Zmaj i













mačka.













Ovo je još jedna ginjola. Kosa je od svekrvine nikad dovršene veste,oparana je pa je zato zgodno kovrčava.Kapa je pletena
beretka,čisto da probam jel bum
.
















Ovaj dedek je poštar,al muž mi kaže da on i prethodna lutka izgledaju kao Hitler i Eva Braun. On je isto javajka. Inače,štapovi u glavi su od kuhače,a ove za animiranje ruku je izradio mužić!
















Ovo su zmajček,frajer i poštar još jednom da se bolje vide.U svekrvinom cvijeću ,koje je cijelo vrijeme služilo kao držač.










Tu se dobro vide vezice na cipelama i džepić na trapkama.




Još par slikica poštara.
















I za kraj jedna neuspjela lutka. Marioneta-picek. Raspala se prije nego je uspjela oživjeti.Al fora izgleda. Ima još dvije,al fotiću su crkle baterije prije nego sam ih uspjela poslikat. Slikala sam mobom,al nisam još skinula. Budem za sljedeći post. Idem sad spavati!

Broj komentara: 5:

  1. lutke su stvarno super..jesu to sve tvoje ideje? moram priznati da si maštovita i snalažljiva u rješavanju nekih problema. sigurna sam da tvoja kćer uživa u lutkicama koje joj napraviš...

    OdgovoriIzbriši
  2. Bravo!!!!!!!Kasiranje mi je jos uvijek misterija, tako da se mogu samo diviti tvojim lutkama.Prekrasno formirane i izrazajna lica...Sve u svemu 5+++

    OdgovoriIzbriši
  3. ana, čudovite so tvoje lutke. Tako poetične.
    Bravo, Bravo

    OdgovoriIzbriši
  4. Odusevljena sam!!!! Ja sam prije tjedan dana kupila sheme, pa cu sasiti nekoliko za sina. On ih obozava. :-)Jos jednom sve pohvale. Zaista su super!!!!! Vanchy (s foruma Stvaram)

    OdgovoriIzbriši
  5. Divan rad!Iznimna vještina!Jesi to sama naučila?Zaista su predobre!

    OdgovoriIzbriši