srijeda, 30. lipnja 2010.

I,m still human! Gah!

Nisam tak oduševljena ovim filmom kao što sam mislila da ću biti.Moje omiljene scene iz knjige su ili izbačene ili nisu dovoljno razrađene.Scena u šatoru koju su svi fanovi iščekivali kao najbolju scenu iz knjige,ne filmu nije ispala ni blizu tako napeta...Bella ne strga ruku kad opali Jacoba u lice,nego dobije mali privremeni zavojić...Odmah na početku se sazna da su Seth i Leah postali vukovi,dok je u knjizi to tajna koja se otkriva tek kod priprema za borbu,i to s razlogom...Ima jako puno krupnih planova Bellinog i Edwardovog lica i vjerujem da su njihovi fanovi oduševljeni,ali film ne dočarava ni malo zašto Bella ima taj izbor koji navode u sloganu (It all begins with a choice)...A da ne pričam da meni nema dosta Jacoba,ali da je film o njemu a ne o Belli meni ga svejeno ne bi bilo dost :-)
Sve u svemu,komercijalizacija do kraja...Kao ljubitelju literature jako mi je žao kad knjgu ovako izmasakriraju u korist zarade.
No to ne znači da film neću gledati ponovo i ponovo i ponovo...

3 komentara:

  1. film nisam gledala i ne mogu ništa reći ali poznat mi je taj osjećej da su mi filmom nešto ukrali :(......rijetki su filmovi koji su jednako dobri kao knjige.....uvijek mi je draže ako mogu nakon filma pročitati knjigu.....))....
    ali ako kažeš da ćeš film gledati opet i opet mogu li to shvatiti kao preporuku da ga i ja pogledam?....bar jednom?! :))))....
    pusa....

    OdgovoriIzbriši
  2. joj, dobra si! film je rijetko dobar kao knjiga, jednostavno, uvijek sve izokrenu u čast komercijale, a često malo i izmjene događaje kako im se svidi. ali zato utrpaju kojeg zgodnog glumca pa se imaš na šta fokusirati! ;)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Tanema,kak si me skužilaMare,naravno da ga trebaš pogledat,al ako si poklonik knjige,ne očekuj previše,pogotovo od ključnih scena iz knjige (događaji u šatoru i prije bitke),al ako voliš Taylora bez majice ili Roba,gledat ćeš kao i ja opet i opet i opet :-)

    OdgovoriIzbriši