petak, 31. prosinca 2010.

Za zadnji post u ovoj godini,a budući da nisam stigla za Božić,želim vam sreću i veselje kao što je Hani bilo kad je s bakom i dedom išla po bor!

All the way before Christmas my daughter bought christmas tree with her granny and grandpa,and she was so happy.I wish you all that happiness in the next year!



I da mi budete slatki i medeni kao ove male nositeljice Strašilo modela!
Sretna vam i uspješna 2011!
And I wish you to be so sweet and honey just like those kids in my Scarecrow models!
Happy New year!

četvrtak, 16. prosinca 2010.

Božić je sve bliže!

Kad imate dijete u kući ne možete imati previše božićnih ukrasa!A kad je i mama još dijete,e onda...onda nastaju božićni ukrasi iz kućne radinosti!Naš bor i kuglice od oraha nastale su po vlastitoj ideji : kartonski stožac načičkale smo pogužvanim komadićima salveta,dodale stablo i poklopac od teglice za postolje,a čitave polovice orahovih ljuski sam sljepila drvofixom,prije ljepljenja umetnula vezicu i tako imamo naš prirodni nakit za bor.Ideju za zvijezdu na vrhu bora našla sam kod Škrabalice ,a ona pak na Whip up . Kod Škrabalice ćete i u ostalim postovima naći pregršt ideja kako popodne ne provesti pred televizorom,nego ga iskoristiti za druženje s vlastitim djetetom.

Zatim dva ukrasa od kartonskih tuba od wc papira : mama sljepila,a Hana pobojala!

Ideja za ove cvjetove došla je isto sa nekog bloga,ali nisam zapamtila s kojeg :-( Tamo je u natur varijanti,al u ovo doba godine baš mi je zgodno da bude u ovim bojama božićne zvijezde :-) Evo ovdje nešto slično.
I na kraju dvije girlande koje nam ukrašavaju stan već jedno mjesec dana (jesam li već spomenula da kod nas postoje dva godišnja doba : Božić i more ) : djedovi Mrazovi od kartonskih tuba wc papira, i girlanda od ,kako ih Hana zove,vjetrenjača,a za koje smo ideju našle,a gdje drugdje,nego kod Škrabalice .

Ideja je pregršt,a do Božića još samo par dana.Tko zna kolko toga ćemo stić ostvariti.Srećom,gotovo sve ove ideje na raličite načine primjenjive su tijekom cijele godine,a kako smo ih realizirale Hana i ja čitajte i dalje na Strašilu!

četvrtak, 9. prosinca 2010.

Navratila!-Stopping by!

Nije me bilo sto godina ovdje i zbog mnogih špotancija,a i zato što mi malo fali blogiranje,javljam da sam živa i ruku stalno zaposlenih.Ukratko pregled zadnjih mjesec i više dana u slikama :

Long time no posting,and this is last month or so in pictures:
Sea animals trio made by inspiration from flickr :

trio morskih životinjica po želji jedne mame za njezinog sinka ( možeš mislit da je za sinka :-) ,za nju! ),a po inspiraciji nađenoj na flickru.

Brad Pitt inspired hat
Slouch beret isto za jednog sinka,a inspirirano kapom Brada Pitta :-)
Onda lutkice za prstiće za jednu malu Osječanku iz moje vlastite inspiracije :-)
Finger puppets by my own inspiration made for one little girl from Osijek and this hat for her cousin:
i kapica za sestričnu te male Osječanke.
First hat I made a little toooo big so I can wear it now :-)
Prva verzija kape za Osječanku ispala je maaaaalo prevelika,al tu se moja Hana pokazala kao fotograf,naime ovu slikicu je ona snimila :-)

One hat for 1,5 y.o.girl but Strawberry Shortcake is modeling :-)
Zatim kapa za jednogodišnjakinju,al nisam imala tako malu djevojčicu za poziranje,pa pozira Jagodica Bobica,

Than crocheted food,strawberry,
a jagodica,

carrot and
mrkvica i

an egg
jajčeko su začetak jedne buduće naheklane kuhinje.Bože,kolko planova,a kolko od toga će se ostvarit?
cardboard cut outs in our backyard,
Onda malo igre vani kod kontejnera s kartonom,

than trulex cut outs for bath games inspired by mrs.Tralalalinski
pa u kadi s likovima od trulexica po inspiraciji mame Tralalalinski ,

felt made Babushkas
pa Matrjoške isto od filcanih kuhinjskih krpa i krpa za podove,

October Christmas

Božić u studenome i za kraj

And for the end Dora the Explorer on the doors.
Dora na balkonskim vratima sa bojama za staklo.Jednog dana će joj se pridružit Čizma,Lopuža i ostatak ekipe,al da,jednog dana...

One day she'll get company...one day...

Usput,nastalo je još nekoliko lutaka od kartona,krpenih lutaka,mnoštvo kapa,šalova,nekoliko haljinica,jedan prsluček,girlanda djedova Mrazova,...,uh meni samoj puno zvuči kad ovako sve nabrajam,a kad bih tek složila sve jedno do drugoga...
Sve u svemu,svašta sam radila,malo preletjela preko vaših blogova,slabo komentirala i često vas se sjetila.A jedne drage prijateljice sjetim se posebno rado,pogotovo na današnji dan : draga Ljerka,sretan ti rođendan!
We made few more cardboard puppets,stuffed toys,lots of hats,scarfs,few dresses,one pullover,few Santa's garlands,a lot of things,and so much more on my to do list :-)
That's almost that from me this time,just one more: happy birthday,Ljerka !