nedjelja, 30. svibnja 2010.

outdoor challenge

Ovaj izazov igranja u prirodi sve više postaje izazov igranja u kući.Naime,ovog svibnja bilo je više kišnih nego sunčanih dana,tako da nismo stizale daleko od kuće.Al nema te kiše koja će moju Hanu spriječiti da se izuje na svježe pokošenom travnjaku!


Rumenko za bljedoliku!
















Isprobavanje novih vještina...













i na kraju jedna slika s kraja tjedna kad sam se ipak odvažila otići biciklom do centra grada pa me uhvatila kiša pa su Hana i muž došli po mene,a Hana je obukla moju jaknu.Bogec Bistrički.
It was one rainy month!We were still able to catch few sunny moments to try Hana's new skates,run barefoot and eat some icecream,but at the end of the week she had to put on my jacket because of the rain.Still raining here.This challenge turning on to be indoor challenge most of the time...

utorak, 25. svibnja 2010.

Komplet za krštenje

Jutros završen kompletić za krštenje za jednu tromjesečnu djevojčicu!Mama je poželjela nešto posebno i nadam se da će joj se svidjeti kolko i meni!

outdoor challenge

Niš od planiranog se nije ostvarilo,jer je i prošli tjedan bio kišan kao i prethodni,a ja sam imala pune ruke posla s novim narudžbama,tak da su planovi za igru po vani pali u drugi plan.Nije da nismo niš išli van,al puno manje nego bi bilo normalno da je vrijeme kak bi trebalo biti krajem svibnja.Al kako daješ,tako će ti se i vratiti pa nije ni čudo kaj nas Majčica Priroda ovako iznenađuje.
Ali! Sve da smo i uspjeli landrat kako je planirano,ne bi bilo slikica da tome posvjedoče!Naime,moje predobro dijete je prošli tjedan uspjelo strgat fotoaparat i to ne jednom,nego čak dvaput.Nakon što joj je prvi put pao ,objektiv je izgledao kao Kosi toranj u Pisi.S popravljenim smo uspjeli poslikat ravno dvije probne slike kad joj je opet tresnuo i onda se pomaknula leća.
Zato,eto,nema slika iz prošlog tjedna,nego samo ovih par s početka ovog tjedna s izleta na jezero u Jankomiru i to obrnutim redosljedom,od povratka do dolaska na jezero,jer je mama maher za blog!
Uživajte u slikama s novopopravljenog fotića!
My camera was broken last week so I don't have any pictures.These few are from monday this week when we went to our local lake.Hana was in so bad mood and very soon we went home.Only thing she wanted to do was swimming :-)


ponedjeljak, 17. svibnja 2010.

outdoor challenge

Iako gadan kišni tjedan,ipak smo ulovile par "lijepih" sati za provesti ih vani.Ljuljanje na štangi za klofanje tepiha,pomaganje dečkima koji popravljaju uličnu rasvjetu,promatranje puževa koji su izmigoljili na sve strane nakon kiše,grljenje starog debla na putu do placa i otmjeno šetanje s bebom žirafom nekoliko je od naših malobrojnih aktivnosti na otvorenom u ovom kišnom tjednu.Nadamo se boljem i sunčanijem vremenu u tjednu,kojem smo na početku! Planovi su veliki za ovaj tjedan,al neću puno najavljivat da ne zacopram,nego o njima pisat kad se ostvare :-)



petak, 14. svibnja 2010.

Kids clothes challenge


Eto,haljina je gotova,a Hana ju ne želi!Samo viče :"A-ca! A-ca! Gdje su moje hlače?" i zašora ju uz par karate poteza!A meni se model tak sviđa :-(
I tak,Tea,moja nećakinja,bit će bogatija za jednu haljinicu :-)
Ostalo mi je još ovog točkastog platna i mislila sam Hani napravit još i suknjicu s bijelom čipkom u porubu,al moj harambaša očito trenutno nije u fazi suknjica.Zato ću točkice iskoristiti na jednim hlačama za make over,al o tome sutra!

srijeda, 12. svibnja 2010.

Kiša-Rain

Malo sam šivala,al nisam zadovoljna ručkama na ovoj torbici pa ju nisam htjela poslikat gotovu dok ne smislim neke bolje ručke.
A onda smo izašle van.Od prije par dana s nama uvijek izlazi cijela ergela.Za sad ih je deset,a u kolekciji ih ima ukupno 14.Ovo su s lijeva na desno : Bjelkica,Vardo,Pegaz,Rami,Crni Ljepotan,Jedno Rog,Nevada,William,Nash i Josephine.To su svi za sad.Dok ne kupimo preostala četiri.I dok ne izađe nova kolekcija :-)
A onda uživancija u blagodatima kišnog dana!Sunčano,


pa malo manje sunčano,





pa sve tmurnije,pa mokra do guzice...Sve u svemu,nakon valjda pola sata trčanja kroz vodu,ušle smo u stan,skinula se,otuširala,poklopala i zaspala snom zadovoljnog djeteta.A to je ipak najvažnije :-)

utorak, 11. svibnja 2010.

Kids clothes challenge

Još jedan "izazov" u kojem sudjelujem,a bit će koristan i za moju dušu i za Hanin ormar.Na početku pogled na jedan projekt u velikom zaostatku,al koji se uspješno privodi kraju,
a nadalje početak tjedna koji ću provesti šivajući!
Haljinica koja će se vezati na ramenima,a kakvu je Hana već imala i prerasla,također moj rad.Prekrojene stare traperice,komadić hello Kitty materijala i nikad dovršena Ljerkina suknja plava na bijele točkice.
Ako Bog da pa mi sve bude išlo od ruke,ovo neće biti dovoljno materijala!


Idalje se nastavljamo igrati u prirodi.Nemam puno slika,jer zaboravljam nositi fotić sa sobom,a i kad ga imam,Hana je ko metak i nije ju baš lako uloviti.

petak, 7. svibnja 2010.

Maple seed hat viroza


Sandra i Goga su me zarazile.Prvo je bila bijela po narudžbi,a onda ova lavandasta za Hanu.Sad ju svi žele!U našem je kvartu ovog proljeća maple seed hat "must have".A samo ju ja znam raditi,he-he-he!